Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken mie met grotegarnalen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

± 6 grote garnalen
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel Japanse sojasaus
200 gr (Japanse, platte rechte) mie of smalle eierlintmacaroni
1 ui
3 eetlepels roerbakolie
150 gr shiitake-paddestoelen
100 gr rode paprika
100 gr peultjes
1/2 zakje waterkers

Bereiden

Laat de garnalen pellen of pel ze zelf; lat het staartje eraan zitten;
vermeng ze met de knoflook uit de pers, het citroensap en de Japanse
sojasaus en zet het geheel een half uurtje koel weg.
Kook de lintmacaroni of mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en
laat ze in een zeef uitlekken.
Halveer de ui, snijd hem in smalle partjes en fruit die in een wok in de
verhitte olie.
Snijd de paddestoelen in repen en voeg ze toe.
Snipper de paprika en schep die erbij.
Haal de peultjes af, kook ze 2 minuten, neem ze uit het water, voeg ze toe
en verwarm ze al omscheppend.
Neem alles even uit de wok.
Bak de garnalen in wat olie op hoog vuur snel goudbruin en neem ze uit de
pan.
Schep de rest er weer in, meng de mie erdoor en warm goed door.
Was de waterkersblaadjes en meng die op het laatst door het gerecht.
Leg er tot slot de garnalen op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkensreepjes metpaddestoelen uit de wok
Bloemkoolroosjes, peultjesen courgette
Gemarineerdevarkenshaas
Gegrilde hamlapjes metroergebakken taugé
Doperwten methoisinsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes